Dr. Patkós Zoltán

Dr. Patkós Zoltán - Bemutatkozás

A háziorvosláson kívül részt veszünk a vastagbéldaganat szűrősben is, mivel a megelőzést tartom nagyon fontosnak. Úgy gondolom , hogy ez gazdaságilag is és a pácienseim egészségének megőrzése érdekében is hasznos.

Dr. Patkós Zoltán vagyok.
1974-ben diplomáztam általános orvosként, majd több , mint 7 évig voltam katonaorvos.
Ez idő alatt társadalomorvostanból sikeres szakvizsgát tettem.
1982 01.01-től dolgozom a jelenlegi körzetemben. Eleinte mint körzeti orvos, majd miután privatizálhattam a praxist, háziorvosként.
Kezdetben kb.2800 páciensem volt amit jelenleg 1800 alá sikerült csökkentenem.
1998-ban  szakvizsgáztam le háziorvostanból is.
Jelenleg nyugdíjasként dolgozom.
Fő érdeklődési köröm a rheumatológiai betegségek azon belül a gerincbetegségek.

Asszisztensem Tóthné Farkas Ildikó, 1989.09.01 óta dolgozik velem.

Rendelő címe
6100 Kiskunfélegyháza Darvas tér 1.

Telefonszám
06/76 461-381

E-mail
pharmacybt@freemail.hu

Tóthné Farkas Ildikó - Bemutatkozás

Óriási sikerélmény, amikor egy panaszokkal jelentkező páciensnek sikerül a kivizsgálások során feltárni panaszai forrását és orvosolhatjuk.

Tóthné Farkas Ildikó vagyok. 1986-ban végeztem a Kecskeméti Egészségügyi Szakiskolában általános ápoló illetve általános asszisztensként.
Először a Kiskunfélegyházi Városi Kórház Szülészet-Nőgyógyászat osztályán dolgoztam ápolóként. 2 hónap elteltével a szülőszobába helyeztek és szülésznőként tevékenykedtem, közben esti tagozaton végeztem a gimnáziumi tanulmányaimat és 1989-ben érettségiztem.
1987. február elseje óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen a Kiskunfélegyházi Darvas téri háziorvosi rendelőben. Először Dr. Gulyás József körzeti orvos mellett voltam orvosírnok.
1989. szeptember elseje óta dolgozom Dr. Patkós Zoltán háziorvossal. Kezdetben orvosírnokként, majd 2007. március elsejétől nyugdíjba vonuló, körzeti ápoló kolléganőnk asszisztensi munkáit átvéve, egyedül végzem a munkafolyamatokat. Ennek feltétele volt, hogy tovább folytassam tanulmányaimat, így 2007-2009 között végeztem el a Kecskeméti Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakközépiskola Ápoló 54 szakágazatát.
Az elmúlt harminc évben, amit a lakótelepi háziorvosi rendelőben töltöttem, nagyon sok családot megismertem. Azóta már felnőtt egy újabb generáció, akik mostanában jelentkeztek, és jelentkeznek át hozzánk a gyermekorvosi rendelőkből. Nagyon jó látni, ismerni és tudni a családi kötelékeket, ez a családi anamnézisben is nagy előny. Sokuknak nem csak a szüleit, testvéreit, de még a nagyszüleit is ismertem.
Az évek alatt nagyon átalakult a munkám. Rengeteg lett az adminisztrációs feladat. Mindezt számítógéppel végzem, ami egyaránt áldás és átok is. A statisztikák, jelentések, EESZT adatok lekérdezésekor kiváló, amikor a technika ördöge játszik velünk az átok.
Véleményem szerint indokolatlanul és feleslegesen sok adminisztrációval jár a munkánk, ami a páciensekkel történő személyes kapcsolatok ápolásának rovására történik.


A legfontosabb viszont az egészségmegőrzése, a prevenció. Emiatt is nagyszerű lehetőség a praxisközösséghez való csatlakozásunk. Ennek kapcsán több száz páciensünk egészségfelmérésen vesz részt. Akiknél szükséges, lehetőség van további, a praxisközösségben résztvevő szakemberekhez való átirányításra. Akik rövid határidővel, egyénileg tudnak tanácsadást nyújtani, mozgásszervi, lelki panaszokra, valamint dietetikai tanácsokkal látják el a hozzájuk fordulókat.
Az egészségfelmérő kérdőív kitöltése során lehetőség van a páciensekkel közvetlenebb beszélgetésekre, amelyek kapcsán addig lappangó problémák, panaszok is felszínre tudnak kerülni.