Dr. Patkós Róbert

Dr. Patkós Róbert Zoltán - Bemutatkozás

Kedves Látogató, Üdvözlöm weblapomon. Kérem engedje meg, hogy néhány szóban bemutassam magam és tevékenységemet.

Dr. Patkós Róbert Zoltán vagyok, 1971. november 14-én születtem Szegeden.

1978 és 1990 között általános iskolai és középiskolai tanulmányaimat Kiskunfélegyházán végeztem.

1996-ban diplomáztam a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Szakán.

Ebben az évben kötöttem házasságot, feleségem is háziorvosként tevékenykedik Szegeden, 4 gyermekünk van, Szegeden élünk.

Diplomám megszerzését követően háziorvosi rezidensként tevékenykedtem a szegedi Klinikákon, ahol sikerült olyan kapcsolatrendszert kialakítanom, amely jelenleg is nagy segítséget jelent a betegeim magas szintű ellátásában.

2000-ben sikeres háziorvosi licensvizsgát tettem, majd pedig édesapám mellett, az ő háziorvosi praxisában töltöttem a kötelező hároméves szakmai gyakorlatom.

2003-ban sikeres háziorvosi szakvizsgát tettem és Röszkén kezdtem háziorvosi pályafutásomat.

Az orvosi szakma, azon belül is a háziorvostan nagyon fontos és meghatározó célja volt életemnek, hiszen édesapám Kiskunfélegyházán háziorvosként tevékenykedik már több mint 30 éve. Ebben nőttem fel, emiatt döntöttem el már általános iskolásként, hogy én is háziorvos leszek, tudatosan jártam végig az iskolákat ennek érdekében.

1999 februárja óta rendszeresen teljesítettem szolgálatot az OMSZ Központi Orvosi Ügyeletén a szegedi Mentőállomáson, havi szinten átlagosan 100 órát vonultam, mint ügyeletes orvos, ez idő alatt úgy érzem hasznos gyakorlati tapasztalatokat sikerült szereznem a sürgősségi betegellátás területén.

2003-ban megvásároltam a röszkei I. számú felnőtt háziorvosi praxist, ahol május 1-től tevékenykedtem vállalkozó háziorvosként.
A röszkei háziorvosi praxis eladására 2009-ben került sor, ezt követően vásároltuk meg a feleségem szegedi praxisát, melyet 2010. június 1-től a mai napig üzemeltetünk.

2013. február 1-től 2014. október 31-ig Soltvadkerten működtettem egy betöltetlen háziorvosi praxist, illetve üzemorvosként is tevékenykedtem.

2015. március 1-től visszatértem Kiskunfélegyházára, háziorvosi praxist vásároltam, jelenleg is azt működtetem. 2017 tavaszán sikeres üzemorvosi szakvizsgát tettem, így már önállóan is, szakmai felügyelet nélkül tudok üzemorvosi tevékenységet folytatni.

A mindennapi munkám során kiemelten érdekel:

-    A sürgősségi betegellátás
-    Prevenciós tevékenység a praxis betegei körében
-    Személyre szabott egészség tervek készítése
-    Betegutak szervezése a gyorsabb és tökéletesebb betegellátás érdekében
Mindehhez megfelelő szakmai háttérrel, elhivatottsággal rendelkezem, melyet a röszkei, a soltvadkerti és kiskunfélegyházi praxisomban és a szegedi klinikákon eltöltött több éves gyakorlat kapcsán szerzett szakmaiság és a kapcsolataim is erősítenek.
 

Rendelő címe
6100 Kiskunfélegyháza, Zrínyi utca 1-3

Telefonszám
0676465446, 06703008144

E-mail
drpatkosrendelo@gmail.com

Engedély szám
BK-08/NEO/06351-2/2017 (Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunhalasi Járási Hivatala által kiadva)

Pintér Mátyásné - bemutatkozás

Célom, hogy minden betegünknél elvégezzük az egészségállapot felmérését, amely nem lesz könnyű feladat, mert azért nálunk sem együttműködő mindenki.

Pintér Mátyásné vagyok és jelenleg felnőtt háziorvosi praxisban dolgozom közösségi ápolóként. 1982-ben léptem az egészségügy szolgálatába miután középiskolai tanulmányaimat befejeztem. Kecskeméten a Megyei Kórház Kardiológiai Intenzívén helyezkedtem el. A szükséges szakvizsgáim elvégzése után intenzív terápiás szakasszisztens és szakoktató voltam az osztályon. 11 év bejárás után és kisgyermekes anyaként 1993-ban hoztam egy döntést és Kiskunfélegyházán kerestem lehetőséget a hivatásom további folytatására. Felajánlottak egy körzetinővér állást és én 1993.09.01-én elfogadtam. Átmeneti időszaknak gondoltam, de itt maradtam. Immáron 26. évemet töltöm ebben a praxisban. Amikor idejöttem a háziorvosi rendszerben is nagy változások történtek. Előző években indult a kártyarendszer és a szabad orvosválasztás, amely nagyon megnövelte az adminisztrációt. Úgy érzem, hogy az évek múlásával abszolút nem lett kevesebb. A sok dokumentáció ellenére azért mindig volt idő a betegek egészségnevelésére, a beteggel való kommunikációra, ami manapság kevésbé működik a leterheltségre hivatkozva. A prevenció, az egészséges életmódra nevelés mindig fontos volt a mi praxisunkban. Én is többször részt vettem „egészségnapokon”, volt, amikor EKG-t készítettem, vércukrot néztem. Ezt a mai napig szívesen vállalom. Nagyon pozitívan értékelem, hogy praxisközösségünk létrejöhetett, és működésének részese lehetek. Fő szerepet vállalok a kérdőívek kitöltésében, a betegek koordinálásában. A pácienseink is örülnek ennek a kezdeményezésnek és szívesen együttműködnek. Egyre többen igénybe veszik a szűrővizsgálatokat, kérik a védőoltásokat.

Igaz, csak porszeme vagyok az egészségügy gépezetének, de szeretnék egy egészséges, illetve egészségre törekvő társadalmat a gyermekeim és unokáim számára. Az emberek gyógyításában végzett munkámat többször is kitüntették, azonban legnagyobb elismerésnek a betegek feltétlen bizalmát tartom.