Dr. Bata Andrea

Dr. Bata Andrea - Bemutatkozás

2014. december 1-től mentoromtól átvettem a körzetet nyugdíjba vonulása miatt. A körzet 1973. szeptemberében alakult, Kiskunfélegyháza belvárosában található, kizárólag felnőtt körzet. Jelenlegi létszám a praxisomban 2219 fő.

Dr. Bata Andreának hívnak. Kiskunfélegyházán születtem 1983. május 28.-án. Általános iskolai tanulmányaimat Kiskunfélegyházán, míg gimnáziumi éveimet Kecskeméten töltöttem. Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem 2010. júniusában. Középfokú angol C típusú nyelvvizsgával rendelkezem.
Háziorvos rezidensként gyakorlataimat a Szegedi Tudományegyetem II-es kórházában és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kórházának különböző osztályain töltöttem, emellett részt vettem a központi ügyeleti ellátásában.
Háziorvostan szakvizsgámat 2013. decemberében szereztem meg, majd alkalmazottként dolgoztam korábbi mentorom Dr. Szilágyi Mária kiskunfélegyházi praxisában.
Napi betegforgalom kb. 50 fő. Rendelési idő hétfő, szerda, péntek 9-12:30 óra között, kedd és csütörtöki napokon 14-17 óra között van.
Rendelési időn kívül fekvőbeteg látogatás és acut hívások ellátása történik. Két nyolc órában foglalkoztatott körzeti ápolónővel dolgozok együtt. A betegeket rendszeresen gondozzuk cardiovascularis kórképekkel, cukorbetegséggel, tumoros betegséggel, szorongás-és hangulatzavarral valamint mozgásszervi problémákkal. A praxisban folyamatosan végzünk szűrővizsgálatokat valamint prevenciót. Sajnos az emelkedő adminisztrációs munka egyre több időt von el a beteg ellátástól. A munkánkat megnehezíti a szakrendeléseken való több hetes várakozási idő is.
Az egyetem elvégzése után azért választottam a háziorvosi pályát, mert a későbbiekben is szeretném összeegyeztetni a hívatást és a családot. Háziorvosként lehetőség nyílik arra, hogy a beteggel személyes kapcsolatot alakítsunk ki és éveken, akár évtizedeken keresztül gondozzuk, részben felelősséget vállaljunk az egészségéért. Rendszeresen járok továbbképzésekre sokszor az ország különböző városaiban. Emellett számos alkalommal vettem részt munkatársaimmal városunk különböző rendezvényein pl. Richter egészségváros.
2018-ban négy kollégámmal együtt sikeres pályázatot nyertünk, melynek során praxisközösséget hoztunk létre. A praxisközösség működésének célja az alapellátási és népegészségügyi feladatok jobb összehangolása, egészségcentrikus szemlélet erősítése, többletszolgáltatások nyújtása az alapellátás keretében, a lakóhelyhez közel.
A praxisközösség munkáját a háziorvosok mellett ápolók, dietetikus, gyógytornász, népegészségügyi szakember, védőnő segíti. A pályázat olyan többletszolgáltatásokat nyújt, melyet a társadalombiztosítás jelenleg nem finanszíroz. Például: népegészségügyi szemléletű tanácsadás, egyéni és csoportos gyógytorna, dietetikus tanácsadás, kis létszámú csoportos foglalkozások, úgymint testsúly kontroll, gerinc torna, légző torna, cukor- és szívbetegek dietetikai tanácsadása, stressz kezelő csoport, dohányzás leszoktatás támogatása, egyéni és csoportos mentálhigiénés tanácsadás.  
Terveink között szerepel, hogy a praxisközösség településein egészség napokat szervezzünk, melyet előadásainkkal kiegészítünk. A pályázat lehetőséget biztosít betegeim, valamint a lakosság számára, hogy városunkban színvonalasabb egészségügyi ellátásban részesüljenek.

 

Rendelő címe

Telefonszám
+36 76/459-413

E-mail
bataandrea5@gmail.com

Vízhányóné Vancsik Zsuzsanna - bemutatkozás

Mivel munkám során gyakran találkozom az életmód és a prevenció fontosságával a betegségek megelőzése, vagy egyes állapotok súlyosságának csökkentése kapcsán, hivatásomnak tekintem az egészségnevelést, melyben szeretnék az eddiginél is nagyobb szerepet vállalni a praxisközösségben való munkám során.

Vízhányóné Vancsik Zsuzsanna vagyok, és körzeti ápolóként dolgozom immár 20 éve Kiskunfélegyházán.
Nővéri végzettségemet Kecskeméten szereztem meg, majd 6 évig dolgoztam a kardiológiai osztályon. Az egészségügy területén ismereteim bővítéseként elvégeztem a körzeti ápolói képzést, melyben két évtizede dolgozom. Munkám során háziorvosi rendelőben, vagy a páciens lakóhelyén tevékenykedem a háziorvossal együttműködve.
Az egészségügy iránti elhivatottságom már fiatal felnőttkoromban kialakult bennem. Az emberekkel való törődés, bizalom kialakítása, segítségnyújtás és gyógyítás asszisztálása 26 év után is a szívügyem, és a jövőképem részét képzi.